Aktualizovat

  Školní rok 2010-11
 
zima v roce 2010 - klikni pro větší obrázek   Ředitelka školy:
  Bc. Jana Vyskočilová
 
  Telefon: 325 599 037
 
 
  E-mailová adresa:
  zs@kostelni-lhota.cz

 
 
 
klikni pro fotogalerii Začátek školy za dveřmi a dveře školy v plamenech !
1. září se blíží a to asi vyprovokovalo neznámého žháře k pokusu o podpálení školní budovy. Naštěstí to odnesly pouze hlavní vchodové dveře, které byly popáleny někdy ze soboty na neděli 22. srpna. Po neznámém výtržníkovi pátrá policie.
Odkaz: fotografie.
 
Žáci naší ZŠ pracovali na dopravně bezpečnostním projektu obce
klikni pro fotogalerii     Nápad požádat krajský úřad o zákaz průjezdu obcí kamiony nad 12 tun vznikl v naší obci již v roce 2007. K žádosti se připojilo také vedení Pískové Lhoty a Sadské. Kamionová doprava měla být odkloněna na paralelní dálnici D11. Žádost byla zdůvodněna hlučností, prašností, vibracemi a ne na posledním místě jde také o bezpečnost dětí - v naší obci je škola i školka. Žádosti však nebylo bohužel vyhověno. Podařilo se pouze zakázat dopravními značkami parkování kamionů přes noc na místních komunikacích obce.
    Letos na jaře naše škola uspěla v grantovém řízení Nadace partnerství s projektem Na zelenou Lhotou. Cílem projektu je zvýšení bezpečnosti dětí popisem rizikových míst na komunikacích obce. Podrobné zákresy dětí i rodičů byly předány odborné projektové firmě, která z prostředků dotace vypracovala pro naši školu dopravní studii do budoucna řešící bezpečnost a zklidnění dopravní situace v kritických místech obce. Tento projekt byl dokončen a dne 2. prosince letošního roku jej žáci předali zástupcům vedení obce k postupné realizaci.
    K bezpečnější dopravě přispěje i projekt cyklostezky, jejíž část z Pískové do Kostelní Lhoty bude realizován v příštím roce 2011. Velkou práci na uskutečnění obou projektů odvedl člen zastupitelstva a od letošních voleb i nový starosta obce Tomáš Drobný.
 
Odkazy: zakažte kamiony, fotografie, Nadace partnerství, Nymbursko, cyklostezka.