Průběh venkovních úprav našeho kostela


Do konce měsíce června bychom měli dokončit venkovní úpravy kostela. Jde zejména o mlatové chodníčky a také dlážděnou plochu před za vstupní branou. Tam budou umístěny lavičky, informační panel a vznikne zcela nový prostor pro posezení a odpočinek. Zároveň už připravujeme kabeláž pro případné budoucí nasvětlení kostela, které je zatím uvažováno ve dvou možných variantách.

Krom toho tento týden začaly restaurátorské práce na vchodovém kamenném portálu, obeliscích, náhrobcích a také na zhotovení repliky trojhranného pyramidia s reliéfem lebky. V rámci kontrolního dne byl všem přítomným ze strany zhotovitele představen věrohodný dřevěný model pyramidia. Diskutováno bylo i budoucí umístění celého náhrobku. Oba obelisky nad severním vstupem do areálu budou nově opatřeny kamennými koulemi, jež sochaři rovněž představili jako dřevěné modely.

První fází oprav kamenných částí představuje komletní odsolení všech prvků. Proto si můžete v těchto dnech povšimnout, že jsou tyto části zabaleny igelitem pro efektivní učinnost nanesené buničiny. 

Níže část fotografií, kompletní galerie opět na rajčeti zde.

-td-



Fotogalerie