Náš kostel dostal zbrusu nové vchodové dveře

vloženo: 16. 05. 2020 | Obecná Kostelní Lhota


Nejsou zatím vidět. Stále je ještě zakrývají ty stávající, ovšem za nimi už jsou osazeny zcela nové dubové vchodové dveře do našeho kostela. Replika původních dveří vychází z nejstarších dochovaných fotografií, které jsme nelezli.

Nejenže jsme dodrželi původní podobu, ale zároveň jsou dveře opět osazeny do obnovené vnitřní drážky stávajícího kamenného ostění, tedy na původní závěsy. Nově se tedy budou opět otevírat jako kdysi dovnitř objektu. Důvodem pro toto řešení byla navíc i snaha o maximální možnou ochranu dveří před klimatickými vlivy. 

Dveře jsou zkrátka úžasné a tím, kdo stojí za navrženým řešením, zhotovením i náročným vyjednáváním se zástupci památkové péče ve věci jejich finální podoby i umístění, je náš místní truhlář Honza Zradička. 

Honza v tuto chvíli pracuje na obnově všech zbývajících dveří, přičemž všechny by se měly rovněž vrátit do své původní polohy. Výsledek už brzy uvidíte.

-td- 

Nedostáváte ještě lhotské aktuality do vaší emailové schránky?
Po odeslání svého emailu budete ihned vědět o všem důležitém v obci. Nebo si nainstalujte aplikaci Česká obec a vše důležité se ihned objeví ve vašem mobilu. elektronické služby

Fotogalerie