Ze sbírky na varhany byl zakoupen nový ventilátor

vloženo: 11. 12. 2022 | Obecná LVM-gray-150x150.jpg

Před několika dny pro nás pan restaurátor Ivan Bok sehnal nový ventilátor. Ten slouží ke stlačování vzduchu a jeho čerpání do zásobníku, ze kterého jsou pak napájeny všechny spotřebiče vzduchu ve varhanách. Původní starý, velice hlučný, tak bude nahrazen moderním a tichým. Pan Bok ho získal od firmy Konyves od maďarského města Gyor. 

Na jejich nákup jste tak přispěli vy všichni v rámci stále běžící sbírky a to částkou 44.165 Kč. Průběžný stav účtu můžete sledovat zde.

V průběhu jara by mělo dojít k jeho instalaci a také dalším nutným opravám - vyčištění varhan, konzervace, opravení přivodu vzduchu, zhotovní nové tlumící skříně, opravy píšťal, naladěnía apod. To vše za cca 60 tis. Kč podle rozsahu poškození.

Na tyto opravy budou opět použity vámi poskynuté prostředky, kterými přispíváte na jednotlivých akcích v kostele nebo zasíláním na sbírkový účet 115-7264100277/0100.

Moc děkujeme za podporu.

-td-

Nedostáváte ještě lhotské aktuality do vaší emailové schránky?
Po odeslání svého emailu budete ihned vědět o všem důležitém v obci. Nebo si nainstalujte aplikaci Česká obec a vše důležité se ihned objeví ve vašem mobilu. elektronické služby

Fotogalerie