Přímá humanitární pomoc Ukrajině z rukou občanů Kostelní Lhoty

vloženo: 27. 01. 2023 | Obecná IMG-20230117-WA0014a.jpg

Díky nezměrnému úsilí našich spoluobčanů Pavla Hůly a jeho nevlastního syna Vládi Popivniaka se část domácností na bombardované Ukrajině dočká přímé pomoci z Kostelní Lhoty.

Nápad se zrodil loni v hlavě pana Hůly. Jakožto jednatel místní stavební firmy dokázal během několika týdnů nasbírat plný kamion 119 kvalitních oken, 20 parapetů, montážní pěny, lepidla na YTONG nebo zdící malty. Dopravu a administrativní záležitosti zajistila organizace Člověk v tísni, které mimochodem naše obec v loňském roce poslala finanční dar.

"Museli jsme nejprve naložit náš kamion, abychom vůbec zjistili kapacitu a potřebné množství oken. To celý proces prodlužovalo", vzpomíná na průběh prací pan Hůla. "Díky tomu se podařilo naplnit kamion do posledního místečka, aby nic nezůstalo."

Postupně se mu podařilo oslovit mnoho svých klientů či dodavatelů, kteří přispívali materiálem nebo penězi. "Poděkování patří i spolku Jestřáb Harry ze Sadské nebo mnoha Ukrajincům, kteří zde pracují a složili se na nákup materiáu", připomíná Hůla.

Není bez zajímavosti, že řidič kamionu je z firmy, která sídlí v neslavně známém městě Buča. Ta se loni stala obětí nechutného masakru ukrajinských nevinných obyvatel ze strany ruského agresora.

Auto již dorazilo na místo do skladu Fondu mírového nebe u Kyjeva. Fond teď vybírá nejméně rozbité domy. Ty postupně opravuje a do nich pomáhá sestěhovat jednotlivé lidi, kteří ztratili střechu nad hlavou.

Takže dobrá práce Pavle !

-td-

Nedostáváte ještě lhotské aktuality do vaší emailové schránky?
Po odeslání svého emailu budete ihned vědět o všem důležitém v obci. Nebo si nainstalujte aplikaci Česká obec a vše důležité se ihned objeví ve vašem mobilu. elektronické služby

Fotogalerie