Do školního lesoparku přibylo letos osm nových stromků za osm páťáků naší školy

vloženo: 23. 07. 2023 | Obecná DSC_6125d.JPG

Ještě před koncem školního roku se osm žáků pátého ročníku naší školy sešlo spolu s rodiči na akci, která spojila jejich lásku k přírodě a touhu pomoci planetě. Ve snaze zlepšit životní prostředí a rozšířit zeleň v obci zasadili osm nových stromů, a jako další vycházející žáci pomohli rozšířit nově vznikající lesopark. Celý tento projekt probíhá od roku 2020 ve spolupráci s obcí. 

Žáci si mohli vybrat z nabídky stromů, jako jsou dub, třešeň, javor, jeřáb nebo borovice, které mají nejen estetickou hodnotu, ale také poskytují příjemný stín a podporují biodiverzitu. S velkým nadšením a nasazením žáci i jejich rodiče vzali do rukou rýče a přistoupili k práci. Během celého procesu bylo patrné, jak se žáci navzájem povzbuzovali a spolupracovali. Tento projekt posiluje jejich odpovědnost a pocit sounáležitosti s místem, ve kterém žijí a vyrůstají.

Po úspěšném zasazení stromů se žáci za odměnu opekli špekáčky a obdivovali svou práci. Každý strom, který byl zasazen, bude růst spolu s žáky. Tato akce je nejen aktivním krokem k ochraně přírody, ale také důležitým milníkem ve vzdělávání. Žáci se naučili, že i malé činy mohou mít velký dopad a že je na nás všech, abychom se starali o naši planetu. Jejich kořeny vzdělání se tak spojily s kořeny nově zasazených stromů, vytvářejíce tak pevný základ pro budoucnost.

-Základní škola-

Fotodokumentace níže.

Nedostáváte ještě lhotské aktuality do vaší emailové schránky?
Po odeslání svého emailu budete ihned vědět o všem důležitém v obci. Nebo si nainstalujte aplikaci Česká obec a vše důležité se ihned objeví ve vašem mobilu. elektronické služby

Fotogalerie